Pedicure behandelingen

Een overzicht van onze professionele behandelingen

Diabetisch/Reumatische pedicure behandeling

Duur
45 min

Prijs
€ 38,00

Diabetes is een veel voorkomende aandoening waarbij de hoeveelheid glucose in het bloed (de bloedsuikerspiegel) te hoog is. Diabetes kan leiden tot vervelende complicaties, zoals stoornissen in de bloedvaten en zenuwen (neuropathie). Hierdoor kunnen ernstige voetproblemen bij diabetici (diabetische voeten) ontstaan. Een goede voetverzorging zal dit in de meeste gevallen helpen voorkomen.

Net als diabetespatiënten, doen reumapatiënten er verstandig aan extra zorg te besteden aan hun voeten. De voeten van reumapatiënten zijn gevoeliger en vormen een verhoogd risico op problemen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat 80 tot 96% van de mensen met reumatische klachten ook voetklachten heeft.

Een reumatische pedicure behandeling bestaat bijvoorbeeld uit het verzorgen van nagels en nagelomgeving, eelt, likdoorn en eventueel kloven of ingroeiende

Aansluitend worden de voeten behandeld met een verzorgende crème en daarna omwikkeld met een warme doek.

Pedicure deelbehandeling

Duur
15 min

Prijs
€ 27,00

Soms is het niet nodig om de hele voet te behandelen. Als je alleen last hebt van een ingegroeide nagel, hoef je geen eeltbehandeling te hebben.

Een deelbehandeling kan bestaan uit knippen van de nagels en verzorging van de nagelomgeving. Maar u kunt ook denken aan het verzorgen van een eeltplek onder de voorvoet of eeltplek op de hiel.

Aansluitend worden de voeten behandeld met een verzorgende crème en daarna omwikkeld met een warme doek.

Pedicure behandeling

Duur
45 min

Prijs
€ 38,00

Bij een volledige pedicure behandeling worden de nagels en nagelomgeving behandeld. Eelt en eventueel likdoorn worden vakkundig verwijderd. Heeft u last van kloven of een ingroeiende nagel? Dan behandelen we die uiteraard ook. Dit is onze populairste behandeling. Uw voeten knappen zienderogen op.

Aansluitend worden de voeten behandeld met een verzorgende crème en daarna omwikkeld met een warme doek.

Pedicure aan huis ( altijd in overleg en na afspraak)

Duur
n.o.t.k.

Prijs
n.o.t.k.

Er zijn meerdere redenen denkbaar dat u zelf niet in staat bent om naar de praktijk te komen. Ook dan zijn wij er voor u. Bel eens naar de praktijk voor informatie. Samen zullen we tot een passende oplossing komen.

Luxe Pedicure behandeling

Duur
60 min

Prijs
€ 51,00

Bij een luxe pedicure behandeling verwennen wij uw voeten nog meer dan normaal. Bovenop de standaard pedicure behandeling krijgen uw voeten een verfrissende voetenscrub, waarbij de dode huidcellen verwijderd worden. Deze scrub bevat zeezout dat afkomstig is uit de Camargue, een natuurgebied in het zuiden van Frankrijk. Op het zout drijft een laagje olie. Dit is een combinatie van druivenpitolie met etherische oliën. Deze oliën ondersteunen de bloedsomloop, gaan transpiratie en infecties (met name mycose) tegen en hebben een ontspannend effect.  Daarna volgt een weldadige en ontspannende voetmassage en daarna omwikkeld met een warme doek. Een genot voor u en uw voeten.

Aansluitend worden de voeten behandeld met een verzorgende crème.

Spa Pedicure

Duur
30 min

Prijs
€ 41,00

Een spa pedicure behandeling wordt door onze klanten als zeer ontspannend ervaren. Een pedicure behandeling waarbij uw nagels en nagelomgeving worden verzorgd. Daarna volgt een verfrissende voetenscrub. Deze scrub bevat zeezout dat afkomstig is uit de Camargue, een natuurgebied in het zuiden van Frankrijk. Op het zout drijft een laagje olie. Dit is een combinatie van druivenpitolie met etherische oliën. Deze oliën ondersteunen de bloedsomloop, gaan transpiratie en infecties (met name mycose) tegen en hebben een ontspannend effect.

Aansluitend worden de voeten behandeld met een verzorgende crème en daarna omwikkeld met een warme doek.

Spa Voetmasker

Duur
30 min

Prijs
€ 32,50

Wij bieden zowel een Spa verkoelende als Spa verwarmende voetenmasker aan. Bij een verkoelende masker worden de voeten eerst grondig gereinigd. Vervolgens worden de voeten gescrubd, gevolgd door een verkoelend masker voor de voeten. Dit werkt heerlijk ontspannend. De behandeling wordt afgesloten met een intensieve voetmassage. U waant zich in een luxe resort.

De verwarmende voetenmasker werkt praktisch hetzelfde. Verschil is echter dat er in plaats van een scrub wordt gewerkt met een rub-off peeling. Hiermee worden de dode huidcellen verwijderd. Daarna volgt een verwarmende voetenmasker. Dit masker bevat steranijs en is uitermate geschikt voor reumavoeten. In de koude wintermaanden voelt dit aangenaam warm, alsof u op zomervakantie bent.

Nagelbeugeltechniek per nagel

Duur
15 min

Prijs
€ 22,50

Een nagelbeugel wordt geplaatst om een pijnlijke nagelvorm te begeleiden en te verbeteren of wanneer er hevige pijn is door een ingroeiende nagel. De nagelbeugel word op maat gemaakt en verlicht direct de pijn.
De nagelbeugel word gemaakt van staaldraad en over de nagel heen geschoven aan de bovenkant kunnen wij de beugel aanspannen waardoor de nagel niet meer in de nagelwal drukt.

De nagelbeugel word er bij iedere behandeling afgehaald en opnieuw opgezet, deze is dus herbruikbaar.
Het opzetten van de beugel zit in de behandeling in begrepen. Er zijn verschillende soorten beugels die per situatie bekeken en geplaatst kunnen worden, afhankelijk van het probleem.

Nagelreparatie acryl/gel, prijs per nagel

Duur
15 min

Prijs
€ 24,00

De nagelreparatie is een techniek waarbij door middel van gel of acryl een gescheurde, afgebroken, of stootnagel herstelt kan worden. Ook kan het werken bij het begeleiden in de groei van de nagel.

Wanneer een nagel door een trauma (stoten) eraf is gegaan, komt het nagelbed vrij te liggen, dit kan een stootnagel tot gevolg hebben, de nagel wordt omsloten door de huid en kan niet meer naar voren groeien, dit geeft problemen, o.a. een ingroeiende nagel tot gevolg.

Ook bij een hoek uit de nagel kan nagelreparatie toegepast worden.

Orthese en Antidruk

Duur
n.o.t.k.

Prijs
n.o.t.k.

Bij Orthese techniek is het behandelen van een teenstands- afwijking die voor complicaties zorgen.
De behandeling is gericht op het behouden of verbeteren van de beweeglijkheid van de tenen.
Het is het tot stilstand brengen van het vergroeien van een teenstand, of bij meer beweeglijkheid, het corrigeren van een standsafwijking.
Per situatie wordt bekeken of het mogelijk is welke therapie er toegepast kan worden.

Antidruk wordt gebruikt om een drukplek tijdelijk te ontlasten. De druk wordt zo anders verdeeld waardoor de locatie tijdelijk, na een behandeling tot rust kan komen.

Anti druk wordt in de volgende situaties vaak gebruik;

– Drukvrij leggen van likdoorns.
– Wratten.
– Ingroeiende teennagel.
– Uitsparing voor hallux valgus.
– Bij hamertenen.
– Klauwtenen.
– Ruitertenen.
– Drukplekken die ontstaan zijn na het dragen van te kleine schoenen.

Het is erg belangrijk om rekening te houden met de ruimte in de schoenen.
Antidruk technieken zijn altijd tijdelijk, Er zijn diverse soorten antidruk materialen. In elke situatie wordt gekeken wat voor u de beste, tijdelijke, oplossing is.